Forside Højskolen Ledelse Stedet

Andre fag: Madkultur, håndværk, kunstnerisk udfoldelse, fællessang og korsang, aktiviteter i naturen/friluftsliv, pengekultur, personlig udvikling mv. Temauger om FNs Verdensmål, etik, religion, politik. Besøg hos lokale virksomheder, landbrug, boformer, museer og nationalparker.

Selvforsyning - fra jord til bord: Denne linje handler om at dyrke grønsager, blomster, frugter og urter i en almindelig have ud fra biodynamiske og økologiske principper.

Du lærer at passe dyr i lille skala knyttet til et selvforsynende jordbrug (bier, høns, ænder, får og grise). Du lærer om naturen på landet og i skoven, og om landbrugets kulturhistorie og håndværk.

Kystliv & bådebyggeri: Denne linje udbydes i samarbejde med Kystliv Holbæk. Eleverne lærer at ro, sejle, bygge og vedligeholde historiske træbåde.

Du lærer at fiske (madfiskeri) og færdes i kystnære områder. Du lærer om naturen i fjorden og ved kysten, samt om fiskeriets kulturhistorie og håndværk.

Social-pilot: På denne linje lærer du at udvikle meningsfulde sociale fællesskaber med plads til det enkelte menneskes udfoldelse. Du lærer om hvor vigtig samtale og mødet mellem mennesker er for at udvikle fællesskaber og samfund.

Du lærer om fællesskabets kulturhistorie i norden og traditionelle samværsformer (fællessang, sangleg/dans, foreningsliv, andelsbevægelse). Eleverne på denne linje skaber højskolens fælles sociale liv blandt andet ved fejring af årstidsfester.